Bokser Floyd Mayweather is de best verdienende sporter van 2017, zo heeft zakenblad Forbes woensdag berekend. De 41-jarige Amerikaan verdiende met zijn gevecht tegen Conor McGregor 275 miljoen dollar, omgerekend 235 miljoen euro. Hij ontving ook nog eens 10 miljoen euro aan sponsoring.

Mayweather was eigenlijk met pensioen, maar besloot vorig jaar zijn handschoenen weer aan te trekken toen hij werd uitgedaagd door de Ierse kooivechter McGregor. 

Het titanenduel in Las Vegas werd al snel omgedoopt tot 'Money Fight', met een geschatte omzet van ruim 510 miljoen euro. Beide boksers streken daar een flink deel van op. McGregor staat op de vierde plaats van de Forbes-lijst, met een geschat inkomen van 84 miljoen euro.

Op de tweede plaats staat Barcelona-aanvaller Lionel Messi, die in 2017 ruim 94 miljoen euro verdiende. Dat is net iets meer dan Cristiano Ronaldo, die de afgelopen twee jaar de Forbes-lijst aanvoerde. Hij verdiende 92 miljoen euro.

Geen vrouw

De Braziliaan Neymar, sinds afgelopen zomer de duurste voetballer ter wereld, steeg met een inkomen van 77 miljoen euro naar plek vijf. 

Neymar houdt daarmee basketballer LeBron James (73) en tennisser Roger Federer (66) achter zich.

Op de lijst van honderd sporters staat geen enkele vrouw. De Amerikaanse tennisster Serena Williams zat er vorig jaar nog wel bij, maar zij kwam in 2017 amper in actie, omdat ze voor het eerst moeder werd.

Hoogtepunten uit het verbale geweld tussen Mayweather en McGregor
200
Hoogtepunten uit het verbale geweld tussen Mayweather en McGregor