MADRID - Real Madrid heeft het klasseverschil met stadsgenoot Atletico Madrid zaterdag niet in doelpunten kunnen omzetten. In de Madrileense derby bleef het 0-0.

Real Betis deed goede zaken in de strijd om deelname aan de Champions League. De ploeg won met 3-2 van Real Zaragoza en kwam tijdelijk op gelijke hoogte met Villarreal. Dat eiste zondagavond de derde plaats weer alleen voor zich op door een punt te pakken tegen landskampioen Barcelona in Camp Nou: 3-3. Forlan scoorde driemaal voor de bezoekers. Ronaldinho en Giuly (2) maakten de doelpunten voor Barça. Topschutter Eto'o miste in de eerste helft bij de stand 0-1 een strafschop.

Hierro

Voor het duel van Real tegen Atletico nam het publiek afscheid van Hierro. De voormalige aanvoerder van Real speelde vorige week voor het Engelse Bolton zijn laatste wedstrijd uit zijn loopbaan. Hij speelde vele jaren voor Real en won met ploeg onder meer drie keer de Champions League.

David Beckham mist volgende week de laatste wedstrijd van Real Madrid. Hij liep tegen zijn vijfde gele kaart aan. Hij is nu wel beschikbaar voor openingswedstrijd van de Amerikaanse Tour van het Engelse elftal op 28 mei in Chicago.