AMSTERDAM - Nigel de Jong heeft besloten nog minimaal een jaar bij Ajax te blijven. De Amsterdammer, die zondag door het Ajax-publiek werd gekozen tot beste speler van het seizoen, heeft sinds de aanstelling van Danny Blind als coach van de club een basisplaats als rechtshalf. "Daarom heb ik besloten hier te blijven. Ik heb het gevoel dat ik hier nog niet klaar ben."

Het gevoel van De Jong veranderde pas de afgelopen weken. "Ik had voor mezelf al besloten dat ik zou vertrekken. Uiteindelijk heeft de optelsom van verschillende zaken me doen besluiten te blijven. Maar vooral het vertrouwen van Blind is daarin erg belangrijk geweest. Onder Koeman stond ik stil en kreeg ik steeds een andere positie. Nu heb ik tien wedstrijden gespeeld op de plaats die ik ambieer. Dat wil ik doortrekken naar volgend seizoen."

De middenvelder, die nog steeds in de belangstelling staat van Manchester United, heeft nog een contract voor één seizoen. Hij praat binnenkort met Ajax over zijn verbintenis. "Ik weet niet wat daar uit komt. Maar je moet overal voor open staan. Maar je moet wel eerlijk zijn en open kaart spelen. Dat zal ik ook in die onderhandelingen doen."