ROTTERDAM - Mark Huizinga (- 90 kg) heeft zondag bij de EK judo in Ahoy' de bronzen medaille gewonnen. In de partij om de derde plaats won de Schiedammer van de Georgiër Irakli Tsirekidze. Huizinga is viervoudig Europees- en een eenmalige Olympisch kampioen.

Ook Dennis van der Geest heeft het EK judo afgesloten met het winnen van de bronzen medaille. Hij deed dat bij de zwaargewichten, door in de strijd om plaats drie te winnen van de Turk Selim Tataroglu. Brons was er ook voor Ruben Houkes (-60). Bij de vrouwen wonnen Edith Bosch (-70) en Elisabeth Willeboordse (-63) goud. Dennis van der Geest heeft twee Europese titels achter zijn naam staan. Bij de Olympische Spelen van Athene won hij de afgelopen zomer brons.

Elco van der Geest (- 100 kg) is niet meer opgekomen voor de strijd om het brons. Hij verscheen nog wel op de mat, maar slechts om zijn tegenstander de hand te schudden. Van der Geest ondervond te veel last van een knieblessure, opgelopen in de halve finale.

Armblessure

Claudia Zwiers slaagde er in de klasse tot 78 kg niet in een bronzen plak te veroveren. Ze verloor in de strijd om de derde plaats van de Oekraïense Matrosova. Zwiers liep een ronde eerder een forse armblessure op.

Na het WK wil Zwiers definitief stoppen met judo op topniveau. De wereldtitelstrijd is dit jaar in september in Caïro.

De mededeling kwam niet als een verrassing. Zwiers: "Na de Olympische Spelen van Athene de afgelopen zomer had ik al het plan ermee op te houden. Het feit dat het EK nu in eigen land was, heeft me over de streep getrokken nog even verder te gaan."