MONTE-CARLO - Het gevecht om de pole position in Monaco was opnieuw een strijd tussen Kimi Raïkkönen en Fernando Alonso. De Spanjaard kwam nog heel dicht in de buurt van de Fin, maar die claimde toch zijn derde pole op rij.

Het jonge duo mag na hun show in de beide kwalificaties meteen tot de grootste kanshebbers voor de zege in het Prinsdom worden gerekend. Naast hen is het nog rekening houden met Webber, Fisichella en Trulli. Die laatste was één van de weinige rijders die nog een betere startplaats wist te versieren. Hij klom op naar de vijfde plaats.

Ook wereldkampioen Michael Schumacher slaagde er in zijn positie nog te verbeteren. Met een heel sterk rondje reed hij zijn Ferrari naar de achtste startplaats. Dit ten koste van Villeneuve en teamgenoot Barrichello. De startplaats van Schumacher biedt alvast nog mogelijkheden voor het team. Ferrari heeft maar weinig meer te verliezen en kiest daarom mogelijk voor een aparte strategie.

Benieuwd zijn we ook naar de strategie bij Minardi en Jordan. Friesacher en Albers wisten de twee Jordans ook tijdens de laatste kwalificatie achter zich te houden. Zo staat het team van Paul Stoddart voor het eerst sinds jaren eens op eigen kracht voor een aantal andere wagens. Opvallend was overigens dat Friesacher opnieuw ruim sneller was dan teamgenoot Albers. Die blijft het lastig hebben in de nauwe straten van Monaco.