CARDIFF - Jens Lehmann heeft zaterdag in Cardiff de F.A. Cup gewonnen voor Arsenal tegen Manchester United. De Duitse doelman stopte een strafschop van Paul Scholes. Een beslissend moment tussen de vijf rake penalty's van vijf ploeggenoten. Arsenal won de serie met 5-4 nadat 120 minuten voetbal geen treffer had opgeleverd.

Het was de eerste keer sinds 1912 dat de Engelse Cupfinal zonder doelpunten eindigde.

Manchester

Als niet strafschoppen maar een kundige jury na de reguliere speeltijd en de verlenging een winnaar had moeten aanwijzen, dan was het Manchester United geweest. De club van de nieuwe eigenaar Malcolm Glazer kwam tot verschillende gevaarlijke momenten. De spitsen Wayne Rooney en Ruud van Nistelrooij troffen de lat.

Gevaar

Ljungberg kopte bovendien nog een kopbal van Van Nistelrooij van de doellijn. Arsenal, met Dennis Bergkamp in de basis en Robin van Persie als invaller, kwam amper tot een gerichte actie op doel. Alleen een gekrulde vrije trap van de ex-Feyenoorder stichtte enig gevaar. De Spaanse vleugelspits Reyes kreeg kort voor het einde de rode kaart.

Van Nistelrooij

Doelman Roy Carroll kreeg in de wedstrijd weinig te doen. Toen hij in de strafschoppenreeks aan de bak moest, was hij kansloos op de schoten van Laurent, Ljungberg, Van Persie, Cole en de beslissende van Vierra. Voor Scholes' misser benutte Van Nistelrooij de eerste strafschop.

De scores van Christiano Ronaldo, Rooney en Keane hielpen niet meer. De winst van Arsenal betekende dat Manchester United voor het eerst sinds lang in een seizoen geen trofee heeft gewonnen.