MILAAN - AC Milan heeft de strijd om de Italiaanse voetbaltitel opgegeven. De nummer twee van de ranglijst verspeelde vrijdagavond voor eigen publiek opnieuw twee punten. Tegen Palermo werd het 3-3. Juventus werd daardoor zonder te spelen kampioen, voor de 28e keer.

Milan leek aanvankelijk de druk op de grote rivaal uit Turijn, voor zover daarvan nog sprake kon zijn met twee wedstrijden te gaan en vijf punten achterstand, in stand te willen houden. Na een dik kwartier stond de thuisploeg voor 60.000 toeschouwers al met 2-1 voor.

Alle treffers waren van Milanese makelij. Serginho scoorde tweemaal aan de goede kant, Costacurta werkte de bal tussendoor in eigen doel. Na ruim een half uur leek oud-Feyenoorder Tomasson de wedstrijd definitief te beslissen.

Het vrijuit voetballende Palermo dacht daar anders over. Terwijl Milan de gedachten liet afdwalen naar de finale van de Champions League kwamen de sluipschutters uit Sicilië in het laatste kwartier verrassend terug. Toni benutte een strafschop, Barone maakte even later gelijk.