SITTARD-GELEEN - De onderhandelingen tussen de gemeente Sittard-Geleen en een consortium van projectontwikkelaars om voetbalclub Fortuna Sittard van de ondergang te redden, worden heropend. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit vrijdag besloten, aldus een woordvoerster van de gemeente. Nieuw overleg is nodig omdat donderdag bleek dat een meerderheid van de gemeenteraad niet akkoord gaat met een eerder afgesproken ontwerpregeling.

Het consortium heeft vrijdag al wel 300.000 euro overgemaakt aan de voetbalclub. Daarmee kunnen de achterstallige salarissen van de spelers worden betaald. De verwachting is dat de onderhandelingen zeker enkele weken gaan duren. Als alles volgens plan verloopt, hakt de gemeenteraad op 28 juni de knoop door.

De ontwerpregeling hield onder meer in dat het consortium 7 miljoen zou investeren in de ontwikkeling van bedrijven rondom het stadion van de club. Daarvan was 3 miljoen bedoeld als bijdrage in de schuldsanering. Fortuna heeft bij verschillende partijen een schuld van 24 miljoen.

Geen nieuwe garanties

Het college wil een aantal afspraken in de ontwerpregeling verder aanscherpen, aldus de woordvoerster. Een daarvan is dat de gemeente geen nieuwe garanties of leningen aan de noodlijdende club verstrekt. Bovendien moet er duidelijkheid komen over de totale schuldsanering en een gezonde exploitatie in de toekomst.