PARIJS - Raemon Sluiter heeft het niet getroffen met de loting voor Roland Garros, het grandslamtoernooi dat maandag begint. De Rotterdamse tennisser moet het in zijn openingswedstrijd op het gravel in Parijs opnemen tegen Marat Safin. De Rus is als derde geplaatst.

Peter Wessels werd gekoppeld aan de Braziliaan Ricardo Mello. Sjeng Schalken heeft nog geen uitsluitsel over zijn eerste tegenstander, deze komt uit het kwalificatietoernooi. De Zwitserse favoriet Roger Federer begint het tweede grandslamtoernooi van dit jaar tegen de Zweed Robin Soderling.

Het Spaanse talent Rafael Nadal, getipt als andere favoriet wegens zijn sterke optreden op gravel, start tegen de Duitser Lars Burgsmuller. De Franse tiener Richard Gasquet is mogelijk Nadals opponent in de derde ronde.

Sluiter en Safin troffen elkaar één keer eerder. Twee jaar geleden bij de Australian Open was de Rus te sterk voor Sluiter. Safin schreef de afgelopen editie van het grandslamtoernooi in Melbourne op zijn naam. Op het gravel was hij de afgelopen weken nog niet echt succesvol. In Barcelona, Rome en Hamburg strandde hij in de tweede ronde. Alleen in Monte Carlo kwam hij tot de derde schifting.

Bij de vrouwen is Lindsay Davenport als eerste geplaatst. De Amerikaanse moet het in de eerste partij opnemen tegen de Sloveense Katarina Sebrotnik. Na het afhaken van de aan haar enkel geblesseerde Serena Williams zal de concurrentie voor Davenport vooral komen van het Belgische duo Kim Clijsters en Justine Henin, winnares van 2003. Ze treffen in hun openingswedstrijd respectievelijk een qualifier en de Spaanse routinier Conchita Martinez.

Michaëlla Krajicek en Elise Tamaela zijn nog in de race voor deelname aan Roland Garros. De twee spelen zaterdag hun laatste ronde voor een plaats in het hoofdtoernooi.