LONDEN - Richard Krajicek is met stip gestegen op de wereldranglijst. De 30-jarige Muiderberger staat maandag 153e, een stijging van 940 plaatsen.
Richard Krajicek

Sjeng Schalken wint slechts één plaats, van 23 naar 22. Beide tennissers bereikten de laatste acht op
Wimbledon

In de champions race neemt de Australiër, die bij terugkeer in Adelaide een ticker-tape parade wacht, de leiding over van Marat Safin, op de plaatsingslijst verstevigde hij zijn koppositie. Op beide lijsten komt verliezend finalist David Nalbandian de toptwintig binnen. Op de plaatsingslijst springt de 20-jarige Argentijn van 32 naar 15, in de champions race van 28 naar 11.

De Belg Malisse die Krajicek op Wimbledon in de kwartfinales tot overgave dwong, stijgt ook spectaculair. In de champions race van naar 16, op de plaatsingslijst van 35 naar 23.

Bij de vrouwen lost Serena Williams haar zus Venus af als nummer een van de wereld. Serena is de elfde nummer een sinds de invoering van de computerranking in 1975. Steffi Graf is recordhouder met 378 weken gevolg door Martina Navratilova met 331 weken.

In de afgelopen twaalf maanden verloor Serena Williams slechts vier partijen. Ze stond in negen finales waarvan ze er zes won. Op Wimbledon stond ze in haar derde opeenvolgende grandslamfinale. Door een enkelblessure miste ze in januari de Australian Open.