MONTE-CARLO - WK-leider Fernando Alonso toonde zich op donderdag de allersnelste tijdens de vrije oefensessies voor de GP van Monaco. In de straten van het prinsdom was de Spanjaard sneller dan McLaren-testrijder Alexander Wurz en Red Bull-rijder David Coulthard.

Vooral de derde tijd van de Schot is een verrassing. Of toch niet? Zijn Red Bull-wagen wordt dit weekend immers aangedreven door ‘The Dark Side’ (als promotiestunt voor de laatste Star Wars film). Geen wonder dus dat Darth, sorry David Coulthard het dus zo goed deed op donderdag.


Ook teamgenoot Liuzzi presteerde sterk met zijn zevende tijd. Twee teams presteerden echter nog beter. Renault kan aan het eind van de eerste dag tevreden zijn met de snelste tijd van Alonso en de vierde plaats van Fisichella. Concurrent McLaren bleef echter dicht in de buurt. Wurz, Montoya en Raïkkönen versierden allen een plaatsje in de top zes.

Een schril contrast met de prestatie van Ferrari. Voorlopig nog steeds geen ‘Return of the Schumi’ want de wereldkampioen moest zich tevreden stellen met de elfde plaats. Teamgenoot Barrichello deed het nog 4 plaatsen minder goed. Daarmee was de Braziliaan maar net sneller dan Robert Doornbos.

De Nederlandse Jordan-testrijder toonde zijn talent nogmaals door opnieuw beide teamgenoten achter zich te houden. Daar slaagde landgenoot Christijan Albers niet in. Hij raakte met zijn PS05 de vangrails en eindigde de eerste dag in Monaco op de laatste plaats. Teamgenoot Friesacher profiteerde dan weer van zijn ervaring op het stratencircuit om in het spoor van Doornbos Monteiro en Karthikeyan achter zich te houden.