LUXEMBURG - Erik Dekker heeft bij een val in de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk onder meer verwondingen aan zijn linkerheup opgelopen. De renner van Rabobank werd meteen na de rit naar het hotel vervoerd om te worden onderzocht door Geert Leinders. Volgens de ploegarts zal Dekker maandag gewoon van start gaan.

Dekker was betrokken bij een massale valpartij na 52 kilometer. Hij liep daarbij verwondingen op aan elleboog, pols en bovenbeen, precies de heup die hij eerder dit jaar brak in Milaan-SanRemo. Hij arriveerde bij de eindstreep als op twee na laatste en met een achterstand van 11 minuten en 26 seconden.

Op advies van Leinders werden er zondagavond geen foto's gemaakt. Volgens de Belg gaat het slechts om schade aan de "weke delen": spieren en pezen. Daarbij liep Dekker een bloeduitstorting op op de linkerheup. Hij werd zondag met ijs behandeld.

Ook Leon van Bon kwam ten val. De Nederlander in dienst van Domo-Farm Frites liep daarbij een kneuzing op aan zijn rechterheup en finishte op meer dan acht minuten van winnaar Bertogliati.

/DOSSIERTour de France 2002