MONTE-CARLO - De Colombiaan Juan Pablo Montoya toonde zich in de nauwe straten van het prinsdom Monaco de snelste rijder tijdens de eerste vrije oefensessie. In zijn McLaren was hij WK-leider Alonso te snel af.

Opvallende vaststelling bij de start van het Grand Prix weekend in Monaco is dat geen enkel team kostbare tijd wil verliezen. Zelfs Renault, dat de voorbije races op vrijdag haast geen rondjes aflegde, stuurde nu Fisichella en Alonso meteen de baan op om zoveel mogelijk info te verzamelen.

WK-leider Alonso toonde daarbij al even de snelheid van zijn wagen. Toch moest hij, net als twee weken geleden in Spanje, opnieuw het hoofd buigen voor een McLaren. Bij het Britse team lijkt de schouderblessure van Montoya eindelijk volledig hersteld te zijn. De Colombiaan was met zijn 1:17.152 de alvast snelste rijder deze ochtend.

Wereldkampioen Schumacher was de snelste Bridgestone-rijder. Hij begon zijn weekend met een hoopgevende vierde tijd. Bij de overige Bridgestone-rijders wist Jordan-testrijder Robert Doornbos beide teamgenoten achter zich te houden. Monteiro en Karthikeyan moesten zelfs een Minardi voor zich dulden. Helaas voor de Nederlandse fans was het de PS05 van Friesacher en niet de wagen van Christijan Albers.