AMSTERDAM - De persconferentie is al uitgeschreven voor maandagmorgen elf uur maar voorzitter Harry van Raaij van PSV houdt nog een kleine slag om de arm. "Guus heeft nog niet getekend maar het is bekend dat ik verwacht dat we zondagavond een definitief akkoord bereiken over een tweejarig contract. Zo niet, is er ook een persconferentie. Dan hebben we wat uit te leggen."

Guus Hiddink was bij het vertrek uit Zuid-Korea al even optimistisch. Tot groot verdriet van miljoenen Koreanen verliet hij het land waar hij sinds januari 2001 werkzaam was. "Het is geen afscheid", troostte hij de achterblijvers, het is een tot ziens. Ik ga naar Eindhoven om te onderhandelen. We verstaan elkaar goed. Ik verwacht dat we er wel uitkomen."

Guus Hiddink landt naar schatting rond de klok van half vijf op Schiphol. De succesvolle bondscoach van Zuid-Korea verschijnt echter niet in de vertrekhal van de Amsterdamse luchthaven, maar vliegt direct door naar Eindhoven. Daar onderhandelt hij zondagavond met de clubleiding van PSV over een tweejarige verbintenis.

Hoofdtrainer

Hiddink krijgt alleen een contract als hoofdtrainer. Frank Arnesen blijft als technisch directeur verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid. Hiddink gaat werken met een grote technische staf. Naast assistent Erwin Koeman wordt ook hoofd jeugdopleidingen Fred Rutten gedeeltelijk aan de trainersstaf toegevoegd. Hij gaat de helft van zijn tijd doorbrengen met de selectiespelers.

De spelers zijn verguld met de zo goed als zekere komst van Hiddink. "Zijn komst is goed voor de club", meent Kevin Hofland. "We hebben een jonge groep die tegen hem opkijkt. Een fris gezicht is goed voor ons."

"Hiddink is een hele goede keuze", verklaarde aanvoerder Mark van Bommel. "Hij heeft al vaak bewezen een goede trainer te zijn." De middenvelder bestrijdt dat de spelers veel invloed op de keuze hebben gehad. "Vrij snel na het ontslag van Gerets hebben Ooijer en ik met de voorzitter gepraat. Verder hebben wij nergens meer een stem in gehad", aldus de aanvoerder, die zich mag verheugen in serieuze belangstelling van Arsenal.