EINDHOVEN - 'Supergemotiveerd' hervatte Mark van Bommel zaterdagmorgen bij PSV de training, maar de aanvoerder lijkt zijn langste tijd in Eindhoven te hebben gehad. Arsenal, de kampioen van Engeland, is met PSV serieus in gesprek over een transfer. "Een transfer sluit ik niet uit, dat moet je nooit doen, we hebben tot augustus de tijd", hield de Limburger zich op de vlakte.
PSV

Aan de bar van de kantine van het bosrijke en rustieke trainingscomplex De Herdgang vertelde Van Bommel dat Arsenal "de enige club is die concreet is." De transfermarkt sluit op 31 augustus. "Maar", haastte hij zich te zeggen, "ik ben niet teleurgesteld als het niet rondkomt. Als je hier speelt, heb je niets te klagen."

Hij is al in Londen geweest, met zijn manager Rob Jansen. "Ik ben naar Wimbledon geweest, tennis gekeken", sprak hij grijnzend. Jansen bevestigt dat de clubs in gesprek zijn, maar ontkent dat Arsenal reeds een bod deed bij PSV. "De prijs voor Mark is bekend."

Vieira

Bang voor de grote concurrentie bij de club (met de vedetten Ljungberg en Vieira op het middenveld) waar Dennis Bergkamp speelt, is Van Bommel niet. "Als je dat niet aandurft, moet je blijven zitten waar je zit. Ik kan trouwens best samenspelen met Vieira."

Arnesen

Paniek zal er niet ontstaan bij PSV wanneer de beste speler vertrek, aldus technisch directeur Frank Arnesen. "Het is wel een aderlating, maar we houden genoeg topspelers over. Alleen als Mateja Kezman vertrekt, halen we een nieuwe spits." Kevin Hofland, voor wie Arsenal ook belangstelling had, sluit een transfer uit, zei hij.

Rellerig

Bij PSV heerst rust na een rellerig seizoen, waarin er voortdurend een strijd was tussen spelers en trainer Erik Gerets, die na de competitie zijn congé kreeg. Op De Herdgang was al een groep nerveuze Zuid-Koreaanse journalisten en tv-ploegen neergestreken in afwachting van Guus Hiddink, de nieuwe trainer van PSV.

Maar Hiddink gaat, zodra hij zijn contract heeft ondertekend, eerst een paar weken op vakantie. Assistent-trainer Erwin Koeman en hoofd jeugdopleidingen Fred Rutten nemen tot die tijd de trainingen voor hun rekening.

Hiddinks eerste taak wordt het inkrimpen van de selectie. PSV heeft verreweg de grootste ploeg van alle clubs uit de eredivisie, spelers. De WK-gangers Heintze, Rommedahl en Bogelund (Denemarken) hebben nog verlof tot 16 juli. De afgeschreven Claudio en Dirkx meldden zich zaterdag noodgedwongen. Zij hebben (nog) geen andere club gevonden.

Aanwinsten

De selectie kent een hoop nieuwe gezichten. Van der Schaaf (Vitesse) is de enige aankoop. De Australiër Lindsay Wilson is geen directe versterking. Vorig jaar werden de talenten Lamey (RKC), Ten Rouwelaar (Emmen) en Robben (FC Groningen) al vastgelegd, terwijl spits Huntelaar overkwam van Jong PSV. Tweede doelman Lodewijks ging naar Feyenoord en verdediger Nikiforov heeft nog geen nieuwe werkgever gevonden.

PSV verwacht veel van het nieuwe seizoen. De doelen zijn meedoen om de landstitel, uiteraard, en eindelijk eens de tweede fase van de Champions League bereiken. Frank Arnesen: "Deze groep is drie jaar bijeen en heeft veel ervaring en is rijper geworden. De rek is er zeker niet uit, de meesten zitten nog niet aan hun top."