VILLARD-DE-LANS - Mirjam Melchers heeft vrijdag opgegeven in de zesde etappe van de Ronde van Frankrijk voor vrouwen. De Nederlandse wielrenster van de Farm Frites Hartol-ploeg bleek bij de eerste zware beklimming te veel last te hebben van een blessure aan de ribben, die ze eerder bij een valpartij opliep.

Melchers, leider in het wereldbekerklassement, gold als een van de favorietes voor de eindzege. Haar opgave betekende een forse tegenslag voor de Nederlandse ploeg, tot nu toe met drie dagzeges zeer succesvol in de ronde.

'Het werd te gek'

Op de eerste twee lichtere cols werd Melchers nog meegetrokken door haar ploeggenotes, toen het er echt op aan kwam bleek het allemaal te veel van het goede. "Als het de laatste dag was geweest had het wellicht nog zin gehad door te gaan. Nu niet. We zijn nog niet eens op de helft. Het werd te gek voor Mirjam", zei een woordvoerder van de formatie.

Van Moorsel

Lichtpuntje was wel dat Zijlaard-Van Moorsel slechts luttele seconden verloor op de Duitse nummer één Judith Arndt. De drievoudig olympisch kampioene handhaafde zich daarmee in de top van het klassement. Zoelfia Zabirova won vrijdag de zesde etappe. De Russische kwam met kleine voorsprong op enkele achtervolgsters alleen aan.