LONDEN - David Nalbandian heeft zich als eerste Argentijn geplaatst voor de finale van Wimbledon. De 20-jarige tennisser won zaterdag de beslissende set van het duel met de Belg Xavier Malisse met 6-2.

De partij werd vrijdag wegens de invallende duisternis bij een stand van 7-6 6-4 1-6 2-6 afgebroken. Nalbandian moet het in de eindstrijd opnemen tegen de Australiër Lleyton Hewitt. De nummer één van de wereld won vrijdag met 7-5 6-1 7-5 van de Brit Tim Henman.

De wedstrijd werd vrijdag al lange tijd onderbroken wegens de regen. De pauze was in het voordeel van de Belg. Hij stond in het begin van de partij stijf van de stress en kreeg hierdoor last van hartkloppingen. Met de overtuigende winst in de derde en vierde set verlengde hij de partij.

Zaterdag in het beslissende bedrijf brak Malisse als eerste de opslag van zijn opponent, maar toen hij daarna zelf zijn service moest inleveren, nam Nalbandian het initiatief over.

De Argentijn maakt dit jaar zijn debuut in het seniorentoernooi van Wimbledon. In 1999 haalde hij al de halve eindstrijd bij de junioren, maar werd toen gediskwalificeerd omdat hij te laat op het park arriveerde.

/DOSSIERWimbledon