AMSTERDAM - Ron Vlaar staat volgens De Telegraaf in de belangstelling van Brescia. Een afvaardiging van de Italiaanse club is zelfs naar Alkmaar afgereisd om te informeren naar de transfersom. Feyenoord informeerde ook naar de verdediger, maar lijkt al te zijn afgehaakt. Brescia toonde eerder tevergeefs interesse in Barry van Galen.

Feyenoord ziet voorlopig van Ron Vlaar af, omdat het zich had verkeken op zijn prijskaartje. "We dachten dat we Vlaar tegen de opleidingskosten konden overnemen, maar dat schijnt toch niet zo te zijn", aldus trainer Ruud Gullit. "Nu we weten dat hij alleen door middel van een arbitragezaak voor een schijntje weg kan, zien we voorlopig van hem af. We hebben hem afgeraden het zo hard te spelen, omdat dat zo vroeg in zijn carrière niet goed is voor zijn reputatie. Bovendien hebben wij een goede relatie met AZ en dat willen wij zo houden."

Gullit kent Vlaar nog uit zijn tijd als bondscoach van Oranje onder twintig. "Ik ben ervan overtuigd dat hij een versterking zou kunnen zijn voor Feyenoord."