LONDEN - Malcolm Glazer is geslaagd in zijn opzet om Manchester United volledig onder zijn controle te brengen. De Amerikaanse zakenman en miljardair bevestigde zondag dat hij ruim 75 procent van de aandelen in de Engelse voetbalclub in handen heeft. Glazer is twee jaar bezig geweest met de vijandelijke overname.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Glazer gaf maandag aan 75,9 procent van de aandelen in bezit te hebben. De Amerikaan, bijgenaamd de 'dwerg' vanwege zijn kleine postuur en rode baard, is ook eigenaar van het Amerikaanse footballteam Tampa Bay Buccaneers. Glazer kan nu de rijkste voetbalclub ter wereld van de Londense beurs halen en zijn eigen plannen doorzetten zonder toestemming van de overige aandeelhouders.

Manchester United, dat inmiddels 127 jaar bestaat, zat niet op de overname te wachten. In de ogen van de Engelsen zou Glazer te veel met geleend geld werken. De clubleiding raadde de aandeelhouders diverse keren af met de Amerikaan in zee te gaan. Manchester United is schuldenvrij, maar dreigt nu met een torenhoge schuld opgezadeld te worden.