MILAAN - Juventus heeft de Italiaanse voetbaltitel binnen handbereik. De grote club uit Turijn won zelf met 2-0 van Parma en de grootste rivaal uit Milaan verspeelde opnieuw kostbare punten. Lecce hield AC Milan op 2-2, waardoor de Milanezen nu vijf punten achter staan. Er staan nog twee wedstrijden op de rol in de Serie A.

De Oude Dame aast op haar 27e Scudetto. Trainer Capello kon zondag tevreden vaststellen dat die hooguit een kwestie van tijd is. Juve rekende al voor rust af met Parma. Del Piero opende de score al na zes minuten, oud-Ajacied Ibrahimovic maakte er halverwege de eerste helft, eveneens met het hoofd, 2-0 van.

AC Milan kwam bij Lecce tweemaal op voorsprong door toedoen van Kaladze en Sjevtsjenko. Konan, die ruim een kwartier voor tijd rood zou krijgen omdat hij Kaka een doodschop gaf, en Vucinic bezorgden de thuisploeg een zeer welkom punt. Stam speelde de hele wedstrijd, Seedorf mocht in Milaan blijven.

Inter derde

Inter nestelde zich definitief op de derde plaats, goed voor een plek in de derde ronde van de CL-kwalificatie, door een zege op Livorno. Het hield niet over: 1-0. Vieri maakte het doelpunt al na een kwartiertje op aangeven van oud-Feyenoorder Cruz.

Coach Mancini had Van der Meyde niet nodig. Udinese en Sampdoria speelden gelijk tegen elkaar (1-1) en houden daardoor beiden hoop op de voorronde van de Champions League.

Onderin is nog niets beslist. Liefst dertien clubs maken zich nog zorgen. Drie daarvan degraderen.