AMSTERDAM - Club Brugge is zondag voor de dertiende keer kampioen van België geworden. De ploeg van trainer Trond Sollied pakte de titel uitgerekend tegen rivaal Anderlecht. Voor eigen publiek had Club Brugge genoeg aan een 2-2 gelijkspel. Met nog één wedstrijd voor de boeg is het verschil met uittredend kampioen Anderlecht zes punten.

Club kende een droomstart. De Sloveense international Nastja Ceh opende al in de eerste minuut de score voor de thuisploeg. Hannu Tihinen maakte in de 36ste minuut gelijk, maar lang kon Anderlecht hier niet van genieten. Gert Verheyen zorgde in de 38ste minuut alweer voor de hernieuwde voorsprong van de thuisploeg.

Nenad Jestrovic, topscorer in de Jupiler League, was tien minuten na rust met zijn zeventiende treffer van het seizoen verantwoordelijk voor de 2-2. Anderlecht is door het punt zeker van de tweede plaats en speelt net als Club Brugge in de voorronde van de UEFA Champions League.

Onderin viel het doek voor Bergen en Oostende. Zij verloren van respectievelijk Excelsior Moeskroen (0-2) en La Louvière (2-0) en dalen af naar de Tweede Klasse.