ROME - Amélie Mauresmo heeft zondag het tennistoernooi van Rome gewonnen. De Française versloeg in de finale Patty Schnyder. De als achtste geplaatste Zwitserse pakte de eerste set met 6-2. Daarna kwam Mauresmo, tweede op de plaatsingslijst, op gang en won de volgende twee sets, met 6-3 en 6-4.

Rome is een beetje de stad van de Franse tennisster. Vorig jaar schreef ze het toernooi ook op haar naam. De afgelopen zes jaar stond ze in de Italiaanse hoofdstad vijf keer in de finale.

De 26-jarige Schnyder begon vol zelfvertrouwen aan de finale, nadat ze zaterdag in de halve eindstrijd de favoriet Sjarapova uit Rusland in drie sets had verslagen (3-6 6-3 6-1). Ze brak in de eerste set twee keer Mauresmo's opslag. Binnen het halfuur trok ze de set naar zich toe.

Ook in de tweede set had ze aanvankelijk het beste spel. Ze brak wederom de opslag van de Française. Mauresmo ontwaakte pas in de vijfde game. Hoewel Schnyder fel tegenstand bood en in de derde set nog twee matchpoints redde, won de Française terecht het zeventiende toernooi in haar carrière.