André Greipel heeft woensdag de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De 35-jarige Duitser was na 173,3 kilometer van Le Quesnoy naar Soisson de sterkste in de massasprint.

Greipel bleef in de sprint de Belg Timothy Dupont (tweede) en de Fransman Bryan Coquard (derde) voor. Wouter Wippert van Roompot-Nederlandse Loterij eindigde net als dinsdag in de openingsrit als vierde.

Met nog elf kilometer te gaan had het peloton Brice Feillu en Conor Dunne teruggehaald. Greipel beloonde het werk van zijn ploeg vervolgens met de winst.

De renner van Lotto Soudal maakt in de Vierdaagse van Duinkerke zijn rentree. Hij was enkele maanden uitgeschakeld nadat hij bij een val in Milaan-San Remo zijn linkersleutelbeen op meerdere plaatsen had gebroken.

Voor Greipel was het de 150e zege als profrenner. Hij boekte bij de Ronde van Denemarken in 2005 zijn eerste overwinning en boekte sindsdien ieder seizoen minimaal een zege. Dit jaar was hij al goed voor twee ritzeges in de Tour Down Under. In de Tour de France won Greipel in zijn loopbaan in totaal elf etappes.

Coquard

In het algemeen klassement neemt Coquard dankzij zijn derde plek de leiding over van zijn landgenoot Marc Sarreau, die dinsdag de eerste etappe op zijn naam schreef. De renner van Vital Concept heeft twee seconden voorsprong op Sarreau.

De Vierdaagse van Duinkerke gaat donderdag verder met een relatief vlakke etappe over 171,5 kilometer van Fort Mahon Plage naar Ecques. De Franse rittenkoers telt in totaal zes ritten en duurt nog tot en met zondag.