BERLIJN - Jan Ullrich heeft vanwege zijn doping-affaire kritiek gekregen van zijn ploeggenoten Jens Heppner en Erik Zabel van het Duitse team Telekom. Heppner denkt dat Telekom aanzienlijk gezichtsverlies lijdt door de zaak. "Het imago van de ploeg is gekelderd."
Jan Ullrich

De 37-jarige Heppner vindt dat Ullrich onverantwoord bezig is. "Jan is onze aanvoerder, onze hoop voor de
Tour

Heppner

Heppners verbintenis loopt 31 december af. Nu Telekom voor miljoen euro per jaar voetbalclub Bayern München gaat sponsoren, houdt de renner er rekening mee dat de wielerploeg binnen een paar jaar niet meer bestaat.

Zabel

Zabel, zesmaal achter elkaar winnaar van de groene trui, was ook kritisch: "Dit is niet bevorderlijk voor het imago van onze sponsors." Ullrich vindt hij geen juist voorbeeld voor de ploeg. "Hij kan wel wat dingen verbeteren. Of hij in 2003 de Tour rijdt? Dat ligt aan hemzelf."

Jan Ullrich krijgt vrijdag, om middernacht, de uitslag van de B-staal te horen. De voormalig tourwinnaar reageerde vorige maand bij een dopingcontrole positief op het gebruik van amfetaminen. Hij riskeert daarmee een schorsing van zes maanden.

Ullrich geeft zaterdag een persconferentie. Directeur communicatie Jürgen Kindervater nam de geplaagde coureur in bescherming. "We laten hem niet vallen. We hebben een verplichting naar de mens Ullrich." Woordvoerder Olaf Ludwig sprak andere taal. "Als hij na een positieve A- en B-staal veroordeeld wordt, moeten we hem ontslaan. Zo zijn onze regels."

/SPORTUitslag B-staal Ullrich volgt vrijdagJan Ullrich betrapt op amfetaminen