ARNHEM - De gemeente Arnhem gaat praten met de Duet Groep én Karel Aalbers, over de bieding op het stadion Gelredome en de club Vitesse. Dit hebben betrokkenen bevestigd. In totaal zijn vier partijen door de gemeente uitgenodigd.

Met de Duet Group bood Aalbers vorige week 24 miljoen euro op het stadion. Voorwaarde is wel dat daarbij ook Vitesse voor 26 miljoen kan worden overgenomen. De investeringsmaatschappij wil bovendien dat oud-voorzitter Aalbers weer de eindverantwoordelijkheid krijgt over stadion en club.

Bieding

Volgens ingewijden is de bieding van de Duet Group het hoogst. Er zou een verschil van negen miljoen (24 tegen 15) tussen de bieding van de andere drie partijen en die van de Duet Group zitten.

Bovenal echter is het uitgangspunt anders. De Duet Group neemt de hele club over, de andere biedingen zijn 'klassiek' en gaan alleen over het stadion, dat door de gemeente enige tijd geleden in de aanbieding gedaan.

Geleend

Door de dubbele bieding zijn er volgens het kamp Aalbers voor de gemeente veel voordelen. Zo wil men direct Vitesse uit de nood helpen. Bovendien krijgt de gemeente het geleende geld van 6 miljoen terug. De eerste reacties van gemeente en club waren positief op de bieding van Aalbers.