Fernando Alonso heeft zaterdag zijn debuut in het WK langeafstandsracen opgeluisterd met een overwinning. De 36-jarige Spanjaard pakte samen met Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima in een Toyota de overwinning in de 6 Uur van Spa-Francorchamps.

Alonso rijdt in de Formule 1 voor McLaren, maar heeft van zijn Britse renstal toestemming gekregen om dit seizoen aan alle langeafstandsraces voor het WK mee te doen.

Alonso droomt ervan om de 'Triple Crown' te winnen. Naast de Grand Prix van Monaco, die de tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 in 2006 en 2007 op zijn naam schreef, moet hij ook nog de Indy 500 en de 24 Uur van Le Mans op zijn erelijst zetten.

'Le Mans' is de belangrijkste van de zes langeafstandsraces voor het WK, op 16 en 17 juni in Frankrijk. Alonso wil daar deel twee van zijn 'Triple Crown' pakken. Op het circuit van Spa-Francorchamps bleek dat hij met de Toyota over een sterke auto beschikt.

Alonso debuteerde vorig jaar in de Indy 500. Hij reed op de 'Oval' van Indianapolis aan de leiding toen hij uitviel met een kapotte motor.

Alonso bezet in de Formule 1 momenteel de zesde plek in de WK-stand. Hij begon het seizoen met een vijfde plek in Australië en werd vervolgens zevende in Bahrein, China en Azerbeidzjan.

LMP2

Racing Team Nederland eindigde als achtste bij de LMP2, het tweede niveau van de FIA World Endurance Race. Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jan Lammers moesten zeventien rondes op het winnende Russische team G-Drive Racing toegeven.

De Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung behaalde de tweede plek met zijn team Jackie Chan DC Racing in de LMP2.