SILVERSTONE - Damon Hill bespeurt vermoeidheid bij Michael Schumacher. Hij schat in dat als de Duitser zijn vijfde wereldtitel behaalt, een evenaring van het record van de Argentijn Fangio, Schumacher stopt. "Ik heb goed naar Michael gekeken en denk dat hij het na dit seizoen wel eens voor gezien kan houden", zei Hill de wereldkampioen van 1996.

Schumacher werd in mei tijdens de Grand Prix van Oostenrijk uitgefloten. Hij kreeg de winst cadeau van Rubens Barrichello, na een teamorder van de Ferrari-leiding. Hill (41) denkt dat de affaire de Duitser heeft geraakt. "Michael is toejuichingen gewend, dus het boegeroep dat hij in Oostenrijk en de races erna hoorde, moet hem aan het denken zetten: 'waarom zou ik doorgaan?"

Stoppen of doorgaan

"Er komt een moment in de carrière van iedere coureur dat hij moet beslissen over stoppen of doorgaan. Ik denk dat Michael op dat kruispunt is aanbeland. Hij was altijd sneller dan zijn teamgenoot, maar Rubens begint hem te benaderen. Ik weet zeker dat Michael zijn leven niet wil riskeren. Hij heeft een vrouw en een jong gezin, geen financiële zorgen en niets te bewijzen. Zijn recordaantal van 59 overwinningen zal niemand meer evenaren."

Schumacher reageerde cynisch op de beweringen van zijn oude rivaal. "Iedereen weet dat hij mijn beste vriend is. Het is vermoeiend dit soort vragen te moeten beantwoorden."