HENGELO - De Amerikaanse atlete Marion Jones, die wordt verdacht van dopegebruik, wil dolgraag meedoen aan de FBK Games in Hengelo. Haar manager Charlie Wells heeft contact gezocht met Ellen van Langen, de Nederlandse oud-olympisch kampioene, die het deelnemersveld in Hengelo samenstelt.

De organisatie heeft het verzoek nog niet afgewezen, ook al zijn de FBK Games lid van de Euro Meetings. Deze groep van ongeveer vijftig grote internationale wedstrijden besloot deze week dat Jones vanwege haar beladen naam niet welkom is in Europese wedstrijden.

Definitief

"We hebben nog geen definitief nee gezegd, evenmin als ja. We bekijken het verzoek. Belangrijker is misschien wel of we Jones kunnen betalen", zei algemeen directeur Fedde Zwanenburg donderdag. "Op dit moment hebben we geen potje voor haar, maar als haar deelname echt serieus wordt, dan valt daar wellicht een mouw aan te passen."

Jones

Sprintkanon Jones, op de Spelen in Syndey 2000 goed voor drie gouden medailles, wordt voortdurend genoemd in het dopingschandaal rond het Amerikaanse laboratorium Balco. Dat heeft tientallen atleten voorzien van verboden stimulerende middelen. Hoewel Jones nooit positief is bevonden en ook altijd dopegebruik heeft ontkend, ligt ze zwaar onder vuur.

"Het is een principiële kwestie", zei Zwanenburg. "Normaal gesproken conformeren wij ons aan een besluit van de Euro Meetings, maar officieel weten wij niets van het standpunt over Jones. Ik zal me er de komende dagen eens goed in verdiepen. Op voorhand hebben wij haar niet afgeschreven."