MADRID - Roberto Carlos, de verdediger van Real Madrid, heeft spijt betuigd over een shirtjesincident na de recente thuiswedstrijd tegen Racing Santander (5-0). De Braziliaan gaf zijn tricot aan de voormalige leider van de radicale fanclub van Real Madrid, Ultra Sur. Dat deed de international kort nadat die fanatieke groepering in het stadion een spandoek met discriminerende teksten had ontrold.

"Het was een fout om mijn shirt op dat moment aan die man te geven", gaf Roberto Carlos toe. "Maar ik was me er totaal niet van bewust dat er tijdens de wedstrijd iets vervelends was gebeurd."

Spandoek

Het controversiële spandoek werd door stewards snel verwijderd. Dat gebeurde op aandrang van het weldenkende publiek in San Bernabeu dat bleef fluiten totdat de gewraakte teksten waren weggehaald.

Discriminatie

"Ik weet wat het is om gediscrimineerd te worden", zei Roberto Carlos. "Zelf heb ik ook een donkere huidskleur. Daar ben ik in vele stadions vaak genoeg voor uitgescholden. Dus met dergelijke uitlatingen wil ik absoluut niets te maken hebben."

De voormalige aanvoerder van Ultra Sur zou het shirt van Roberto Carlos te koop hebben aangeboden om geld in te zamelen voor zijn actiegroep. Met de veiling van gewilde Real-spullen willen de hooligans hun trips naar de uitwedstrijden bekostigen.