AMSTERDAM - Dennis Bergkamp is teleurgesteld in Arsenal. De Nederlandse aanvaller, die dinsdag zijn 36ste verjaardag vierde, wil nog graag een jaar bij de Gunners blijven, maar hij weet nog altijd niet wat de club met hem van plan is. "Blijkbaar moet het elk jaar zo gaan. Op de één of andere manier wachten ze altijd op het laatste moment", aldus Bergkamp.

Arsenal ontvangt woensdagavond Everton in de FA Premiership en mogelijk wordt dat zijn laatste wedstrijd op Highbury. De oud-Ajacied wil het echter niet zo ver laten komen. Bergkamp, bezig aan zijn tiende seizoen bij Arsenal, voelt zich namelijk nog altijd fit genoeg. "We zitten aan het eind van een lang seizoen en ik voel me goed. Ik heb in totaal 34 wedstrijden gespeeld en dat is niet slecht voor een speler van mijn leeftijd op dit niveau."

Bergkamp vertelde nog maar eens dat hij stopt als hij niet bij Arsenal kan blijven. "Ik wil niet naar een andere club, ook niet naar Ajax. Ik ben daar twaalf jaar geleden weggegaan en er is veel veranderd. Er zijn veel mensen vertrokken en daar zijn nieuwe gezichten voor in de plaats gekomen. Het is bovendien moeilijk om op mijn leeftijd een stap terug te doen qua competitie, terwijl je nog op het hoogste niveau mee kan."