AMSTERDAM - Leo Beenhakker moet nog een hoop werk verrichten in de aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd van Trinidad & Tobago tegen Panama op 4 juni. Dinsdag verloor de Nederlandse trainer zijn eerste duel als bondscoach van de Soca Warriors. Tegen de nationale kampioen North East Stars moest Beenhakker een teleurstellende 2-0 nederlaag slikken.

Beenhakker kon alleen beschikken over de internationals uit eigen land. De komende weken woensdag oefent Trinidad & Tobago nog tegen het Peruaanse clubteam Alianza Lima (18 mei) en El Salvador (25 mei). Bij het duel met Panama staat er veel op het spel voor Trinidad & Tobago. Het land is momenteel hekkensluiter in de kwalificatiereeks van de CONCACAF en moet winnen om kans te houden op plaatsing voor het WK in Duitsland.

Trainingspartij

Beenhakker maakte zich na afloop overigens niet al te druk over de nederlaag. "Voor ons was het slechts een trainingspartij, maar voor onze tegenstander, met alle respect, was het gelijk aan de finale van een WK. Ze waren veel agressiever", aldus de oud-coach van Ajax, Feyenoord, Real Madrid en het Nederlands Elftal op de website van de nationale voetbalbond. "Maar het was een leerzaam duel voor mij. Je kunt nog zoveel trainen, maar de waarheid ligt op het veld. Voor deze wedstrijd zat ik met veel vragen en ik heb veel antwoorden gekregen."