MANCHESTER - Het ging voor Chelsea helemaal nergens meer om. Dat maakte de overtuigende zege op Manchester United dinsdagavond op Old Trafford des te pijnlijker voor de gastheren. Die kwamen door een treffer van Ruud van Nistelrooij nog wel snel op voorsprong. Daarna domineerde de nieuwe Engelse kampioen, ook zonder sterspelers als Robben en Drogba. Tiago, Gudjohnsen en Joe Cole bepaalden de eindstand op 1-3.

Bij Chelsea haakte op het laatste moment ook aanvoerder John Terry af. De verdediger heeft een teenblessure opgelopen, waaraan hij volgens coach Mourinho woensdag wordt geopereerd. De international mist eind deze maand de oefenduels van het Engelse elftal tegen Verenigde Staten en Colombia.

Manchester United begon voor eigen publiek hoopvol aan de beladen confrontatie. Van Nistelrooij tikte al na zeven minuten een lage voorzet van Rooney binnen. De Londenaren gaven geen krimp. Middenvelder Tiago herstelde het evenwicht na ruim een kwartier. De Portugees knalde de bal van een meter of dertig in de kruising tot ontzetting van doelman Carroll. In de tweede helft gaf hij ook het pasje waaruit Gudjohnsen voor de 1-2 kon zorgen.

Record

Door de zege, de 29e alweer deze competitie tegenover een nederlaag, kwam Chelsea op 94 punten. Dat is een record in de Premier League. Manchester United sprokkelde er 92 in het seizoen 1993-'94.

Met nog een wedstrijd te gaan, tegen Newcastle United, kan de titelhouder ook nog een andere record pakken in de moderne geschiedenis van het Engelse voetbal. De defensie is dusver pas veertien keer gepasseerd. De doelman van Liverpool moest de bal in het seizoen '78-'79 zestien keer uit het net halen.