Trek-Segafredo verschijnt met Boy van Poppel aan de start van de Giro d'Italia. De 30-jarige Utrechter behoort tot de acht renners die de Amerikaanse ploeg vrijdag en zaterdag presenteerde.

Voor Van Poppel wordt het de vierde keer dat hij de Giro rijdt, nadat hij eerder deelnam in 2014, 2015 en 2016. De laatste keer werd hij uit de wedstrijd gezet omdat hij vanwege ziekte te laat binnen was gekomen in de achtste etappe.

De Giro-ploeg van Trek-Segafredo wordt aangevoerd door Gianluca Brambilla. De Italiaan won twee jaar geleden een etappe in de Italiaanse wielerronde en droeg toen ook enkele dagen de roze leiderstrui.

Met de Colombiaan Jarlinson Pantano beschikt Trek-Segafredo over nog een sterke klimmer. De selectie bestaat verder uit de Luxemburger Laurent Didier, de Denen Niklas Eg en Mads Pedersen, de 38-jarige Spaanse veteraan Markel Irizar en Ryan Mullen uit Ierland.

Dit zijn de etappes van de Giro d'Italia 2018
150
Dit zijn de etappes van de Giro d'Italia 2018

Dertien Nederlanders

Met Van Poppel komt het aantal Nederlanders op de startlijst van de 101e editie van de Giro op dertien. Lotto-Jumbo en Team Sunweb doen beide met vijf Nederlanders mee, Wout Poels behoort tot de formatie van Team Sky en Maurits Lammertink maakt deel uit van de selectie van Katusha.

De Giro d'Italia begint op vrijdag 4 mei met een tijdrit in het Israëlische Jeruzalem en eindigt op 27 mei met een vlakke etappe in Rome. Tom Dumoulin verdedigt zijn titel van vorig jaar.