SILVERSTONE - Formule-1-renstal Arrows mist mogelijk de Grand Prix van Groot-Brittannië, komende zondag op het circuit van Silverstone. Het team verkeert in grote financiële problemen. Het gerechtshof in Londen blokkeerde donderdag een reddingsplan van teambaas Tom Walkinshaw.

"Alleen een wonder kan Arrows nog redden," zei advocaat Robin Potts. "De prognose is dat het team is verdoemd." De auto's van Arrows zijn niet op het circuit. Dat moet wel vrijdag gebeuren als de vrije training begint.

Miljoenenclaim Verstappen

Het team heeft grote moeite de gehuurde motoren van Cosworth te betalen. De schuld bedraagt 5 miljoen euro. Verder eisen andere crediteuren geld. De Britse stal zucht ook onder een miljoenenclaim van Jos Verstappen. Arrows ontsloeg de Nederlander vlak voor het begin van het seizoen, ondanks een getekend contract voor 2002. Mocht Arrows de Grand Prix missen, dan verspeelt het volgens de rechter het startbewijs voor de rest van het seizoen.

Bank

Teambaas Walkinshaw had nieuwe sponsors gevonden om Arrows van de ondergang te redden. Maar de overname is geblokkeerd door de voormalige geldschieter Morgan Greenfell, een investeringsbank van Deutsche Bank. De bank eiste voor het hof in Londen flinke schadeloosstelling voor haar investering van 60 miljoen euro en weigerde in te stemmen met de overname.

Tweede renstal failliet

Mocht Arrows het financieel niet redden, dan is het na Prost Grand Prix de tweede stal die binnen een half jaar failliet gaat. De Schot Walkinshaw nam in 1996 het team over. Verstappen reed dat jaar en in 2000 en 2001 voor Arrows.

/DOSSIERFormule 1