AMSTERDAM - Rafael van der Vaart wil weg bij Ajax. De 22-jarige middenvelder heeft zijn club via zaakwaarnemer Sören Lerby laten weten dat hij Ajax deze zomer wil verruilen voor een andere werkgever.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Afgelopen weekeinde bracht de international al een oriënterend bezoek aan Hamburger SV, de Duitse club waar ook Khalid Boulahrouz onder contract staat. HSV heeft serieuze interesse om Van der Vaart, die in Amsterdam nog een contract heeft tot 2006, in de zomer over te nemen van Ajax.

Toekomstvisie

De talentvolle speler heeft Ajax-trainer Danny Blind inmiddels op de hoogte gebracht van zijn plannen om Ajax te verlaten. Algemeen directeur Arie van Eijden van de Amsterdamse club bevestigde maandagavond op de hoogte te zijn van de toekomstvisie van Van der Vaart. "We weten dat hij niet wil bijtekenen en via zijn zaakwaarnemer heeft hij laten weten dat hij wil vertrekken", zei Van Eijden.

Volgens Lerby is HSV niet de enige gegadigde om Van der Vaart aan te trekken. De Deen spreekt niet tegen dat PSV nog steeds in de markt is voor Van der Vaart. "Niet officieel. Maar ik praat natuurlijk wel vaker met Guus Hiddink", zei Lerby daarover.

Niet officieel

Van Eijden zei maandag dat nog geen enkele club zich bij Ajax heeft gemeld voor Van der Vaart. "Ik weet via Lerby dat Van der Vaart dit weekeinde bij Hamburger SV is geweest. Daarover heeft hij me maandagochtend ingelicht. Die interesse is niet officieel. Er heeft bij Ajax tot op heden geen enkele club officieel of officieus interesse getoond voor Van der Vaart. We wachten voorlopig dus gewoon rustig af."

Eerder deze maand liet het voormalig Europees talent van het jaar al weten dat hij niet in zou gaan op de contractverlenging met een jaar die Ajax hem had aangeboden. Inmiddels is hij zover dat hij helemaal weg wil bij de club, waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Van der Vaart voetbalde de laatste weken door een blessure niet. Onder de nieuwe coach Danny Blind kon hij daarvoor al niet rekenen op een basisplaats.

Enkelblessure

Van der Vaart trainde maandag juist voor het eerst weer mee bij de Ajax-selectie. De middenvelder was een maand niet inzetbaar door een enkelblessure.