AMSTERDAM - Fernando Hierro speelt komend weekend zijn laatste wedstrijd als profvoetballer, zo meldt de Spaanse sportkrant Marca. De 37-jarige Spanjaard kon een jaar bijtekenen bij Bolton Wanderers, maar de oud-speler van Real Madrid legde die aanbieding naast zich neer. Hierro speelde 89 interlands en won drie keer de UEFA Champions League met Real.

Bolton plaatste zich afgelopen zaterdag voor de UEFA Cup en de Trotters hoopten volgend seizoen van Hierro's Europese ervaring te profiteren. Aanvaller Kevin Davies probeerde namens zijn ploeggenoten tevergeefs om Hierro op andere gedachten te brengen. "Hij is nog altijd een fantastische speler", zegt Davies op de clubsite van Bolton. "Ik kan me nauwelijks voorstellen hoe goed hij was in zijn hoogtijdagen."

Grote successen

Hierro begon zijn carrière bij Real Valladolid, maar vierde zijn grootste successen bij Real Madrid. Tussen 1989 en 2003 was hij niet weg te denken uit de Madrileense defensie. Met de Koninklijke won hij vijf landstitels, één Copa del Rey, drie Champions Leagues, twee Intercontinental Cups, één Europese Supercup en vier Spaanse Supercups. In de zomer van 2003 kreeg hij echter geen nieuw contract, waarop hij naar Al-Rayyan in Qatar verhuisde. Dit seizoen kwam hij 28 keer in actie in de FA Premiership.