Motorcoureur Michael van der Mark heeft ook de tweede race van het WK superbike in Assen met een podiumplaats kunnen bekronen. 

Van der Mark snelde op zijn Yamaha als derde over de finish achter de Britse winnaar Tom Sykes en diens landgenoot Jonathan Rea, beiden op een Kawasaki.

Van der Mark was zaterdag in de eerste race als tweede geëindigd achter Rea en ook in de race van zondag was hij voortdurend in gevecht met de regerend wereldkampioen, die evenals Van der Mark vaak boven zichzelf uitstijgt op het TT Circuit. Het duo streed om plek twee, want Sykes was niet bij te houden en reed met ruime voorsprong naar de overwinning.

De Nederlander, bezig aan zijn vierde seizoen in het kampioenschap van de zware motoren, had opnieuw een goede start. Hij slalomde naar voren in de eerste ronde van de achtste naar de derde plaats.

Probleem

Toen Rea hem na enkele ronden voorbij kwam, dook de Nederlander meteen in diens achterwiel. Heel even lukte het Van der Mark de Brit voorbij te gaan en lag hij tweede, maar Rea herstelde de pikorde al snel.

''Ik ben onwijs blij met een dubbel podium, want de motor voelde niet goed. Ik kon wel aanpikken bij Rea en heb ook geprobeerd hem aan te vallen, maar ik had een probleem met het terugschakelen'', vertelde Van der Mark na de race op Eurosport. ''Maar al met al een fantastisch weekend met een fantastisch publiek.''

In de stand van het kampioenschap is Rea de leider met 159 punten. Van der Mark staat vierde met 103 punten.