EINDHOVEN - Ongeveer 70.000 supporters hebben zondagavond op het Stadhuisplein in Eindhoven PSV gehuldigd. Spelers, begeleiders en supporters vierden het achttiende landskampioenschap uitbundig. De huldiging verliep zonder wanklank.

Bekijk video kampioensfeest: Modem/ Breedband

Bekijk video sfeerreportage: Modem/ Breedband


Groot feest in Eindhoven - Gerben Stiphout

Aanvoerder Mark van Bommel hield de kampioensschaal als eerste omhoog. Op het Stadhuisplein ging toen een luid gejuich op. De supporters waren zondagmiddag opgewarmd door zangers Albert West, Guus Meeuwis en Arie Ribbens.

PSV-trainer Guus Hiddink vierde dit jaar zijn vijfde kampioenschap als coach. Hij onderging de feestelijkheden uiterlijk onbewogen. "Zo ben ik nu eenmaal, maar ik geniet met volle teugen. Dit is een heel bijzonder kampioenschap. Aanvankelijk gaf niemand een cent voor onze kansen, maar langzamerhand bleek dat we heel veel in huis hebben."

Deceptie

De deceptie van de nederlaag tegen AC Milan afgelopen woensdag hing aanvankelijk over de ploeg heen. "Maar daar moet je overheen stappen. Het beste is om gewoon lekker te spelen en te winnen. Dat hebben we vandaag gedaan", aldus Hiddink.

Ook burgemeester A. Sakkers van Eindhoven keek op het bordes van 'zijn' stadhuis nuchter naar het kampioenschap van zijn club. "Maar ik ben wel razend trots. Toen ik in 2003 aantrad, miste ik net het kampioenschap, dus dit is mijn eerste. Ik vind het geweldig wat PSV heeft gedaan. Woensdag was het een grote teleurstelling, maar dit maakt veel goed."

De gemeente Eindhoven zette tijdens het kampioensfeest ongeveer 150 agenten in. Burgemeester Sakkers zei zondagavond dat hij denkt dat de feestelijkheden zonder problemen zullen verlopen.

Uitzinnig

PSV-speler Theo Lucius was zondagavond een van de gangmakers op het bordes. Hij nam de microfoon geregeld in handen om te zingen en te schreeuwen. "Een fantastisch feest, dit is echt geweldig", zei Lucius. Aanvoerder Mark van Bommel, die naar alle waarschijnlijkheid naar Barcelona vertrekt, was even uitzinnig. "Dit is niet de eerste keer dat ik kampioen word, maar het blijft geweldig", aldus de Limburger.

PSV speelde zondag tegen De Graafschap. De wedstrijd werd met 4-1 gewonnen. Na de huldiging in het stadion volgde een rondrit door Eindhoven. Om 19.10 uur verschenen de spelers en trainer Guus Hiddink onder luid gejuich op het bordes van het stadhuis.