GRONINGEN - De Groningse basketbalclub MPC-Donar zal zeer waarschijnlijk failissement moeten aanvragen. De eredivisieclub verkeerde al langer in geldnood en zag zijn laatste hoop op redding vervliegen toen de gemeente Groningen woensdag bekendmaakte niet de gevraagde 376.000 euro over te maken.

Wethouder R. Paas heeft er geen vertrouwen in dat een nieuwe geldinjectie Donar blijvend gezond zal maken. De gemeente is Donar drie jaar geleden al met 275.000 gulden te hulp geschoten, zonder blijvend resultaat.

MPC-Donar is in de rode cijfers geraakt door een combinatie van een amateuristische boekhouding, tegenvallende reclame-inkomsten en de hoge huurkosten van de nieuwe zaal in de Martiniplaza. De raad van toezicht van Donar wil nog geen commentaar geven op het besluit van de gemeente. De club zal naar verwachting dinsdag officieel het faillissement aanvragen.

Voor een eventuele doorstart zou Donar 200.000 euro bij elkaar moeten sprokkelen. Hoofdsponsor MPC staat niet bij voorbaat afwijzend tegenover een extra bijdrage, maar wil dan wel garanties van de gemeente zien.