BARCELONA - McLaren-rijder Kimi Raïkkönen start deze namiddag voor de tweede race op rij op pole position. De Fin klom na de tweede kwalificatie op van de derde naar de eerste startplaats. Naast hem staat een verrassende Mark Webber. De Australiër was zaterdag slechts zesde. WK-leider Alonso start als derde, Christian Albers als veertiende.

Grootste verliezer op zondagochtend was de Italiaan Jarno Trulli. Hij was op zaterdag nog de snelste, maar na het optellen van zijn beide prestaties mag de Toyota-rijder slechts als vijfde starten. Daarmee doet hij het één plaatsje minder goed dan teamgenoot Ralf Schumacher.

Diens oudere broer Michael start in Spanje als achtste. Een tegenvaller voor Ferrari dat eindelijk eens op een goede kwalificatie had gehoopt. Zeker omdat teamgenoot Barrichello helemaal achteraan moet starten nadat de motor van de Braziliaan op zaterdag vervangen moest worden.

Ook Nick Heidfeld en Tiago Monteiro verloren op deze manier hun startplaats. Dat zorgt er wel voor dat Christijan Albers in Barcelona als veertiende mag starten.