LONDEN - Een doelpunt in blessuretijd van Claude Makelele heeft landskampioen Chelsea zaterdag op eigen veld de overwinning bezorgd in het duel met Charlton Athletic: 1-0. Na een week waarin de titel werd behaald, maar de finale van de Champions League werd gemist, kon Chelsea zo alsnog een bescheiden kampioensfeest vieren.

De trofee voor de landstitel werd na de wedstrijd aan de spelers overhandigd. Bij Chelsea ontbrak zaterdag in het veld Arjen Robben, Mateja Kezman bleef de hele wedstrijd op de bank zitten. Makelele benutte in de extra tijd een strafschop in twee keer. Zijn eerste inzet werd gekeerd, maar in de rebound was hij scherper. De Franse middenvelder maakte zo zijn eerste doelpunt in twee jaar Engelse dienst.

Historie

De clubleiding had op Stamford Bridge oog voor historie. Het elftal dat vijftig jaar geleden de vorige landstitel veroverde, werd zaterdag eerst gehuldigd. De oud-voetballers kregen nogmaals de trofee uitgereikt. Daarna was het de beurt aan de huidige selectie, die de prijs voor de winst in de Premier League kreeg overhandigd.

Coach José Mourinho had weinig interesse in de trofee: "Ik wil er slechts een foto van, voor in mijn huis in Douro. Ik hoef de prijs niet per se aan te raken, ik wil hem alleen nog een keer winnen." Na de winst in de Champions League met zijn vorige club FC Porto veroverde de Portugees nu weer een prijs. "Mijn kinderen zijn nog zo klein, dat ze denken dat papa altijd prijzen wint. Ze zien me nu elk jaar met een prijs. Ze zullen nog moeten leren dat het niet altijd feest kan zijn."

Jol

Trainer Martin Jol leed met Tottenham Hotspur een gevoelige nederlaag tegen Middlesbrough (1-0) in de strijd om Europees voetbal. Oud-Feyenoorder Boateng maakte het doelpunt. Everton verstevigde de vierde plaats, die recht geeft op het laatste Engelse startbewijs in de voorronde van de Champions League. De ploeg uit Liverpool versloeg voor eigen publiek Newcastle met 2-0. Kluivert kon niet excelleren bij de bezoekers.

Manchester

Manchester United, zonder Van Nistelrooij, kwam in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion niet verder dan 1-1. Giggs scoorde voor de Mancunians.