BREDA - NAC Breda blijft dit seizoen dramatisch presteren in eigen huis. Vrijdag was streekgenoot RBC Roosendaal met 1-2 te sterk. De laatste thuiszege van de Bredanaars dateert van 28 november van het vorig jaar. Na afloop eiste een groot deel van de aanhang het vertrek van Lokhoff. De trainer van NAC hoopte door middel van een overwinning de rust juist terug te laten keren bij zijn club.

Na de vorige thuiswedstrijd tegen Willem II (1-2) was het onafgebroken onrustig bij de Bredanaars. De directie van NAC gaf de spelers en technische staf een officiële waarschuwing. Aanleiding voor de maatregel was een gebrek aan instelling en beleving, dat volgens de bestuurders duidelijk zichtbaar was in het treffen met Willem II. Lurling en Boussaboun moesten openlijk hun excuses maken aan het publiek.

Kleedkamer

De waarschuwing van het bestuur hielp: NAC won het uitduel bij hekkensluiter FC Den Bosch met 0-2. "Misschien moeten we iedere maandag de directeur in de kleedkamer laten komen", vertelde Lokhoff na dat duel opgelucht.

Voor het thuispubliek was de zege op de hekkensluiter niet voldoende. Ze waren de wanprestatie tegen Willem II vrijdagavond duidelijk nog niet vergeten. De supporters uit vak G kwamen uit protest tien minuten later de tribune op. Een groot spandoek met de tekst 'Geen inzet . geen publiek' hing voor de lege stoeltjes.

Ontevreden

De laatste thuiszege dateert namelijk alweer van 28 november 2004. Toen werd FC Den Bosch met 3-0 geklopt. "Het is terecht dat de supporters ontevreden zijn", zei Lokhoff voor het duel. "We zijn tegenover hun verplicht om ook in eigen huis weer eens drie punten te pakken."

Lange tijd leek het die kant ook op te gaan. Na een kwartier bracht Boussaboun NAC Breda aan de leiding: 1-0. Kort voor rust kwam RBC Roosendaal via Hakansson terecht op gelijke hoogte: 1-1.

Ook in de tweede helft was de ploeg van trainer Roks minimaal gelijkwaardig. In de voorlaatste minuut scoorde Hammond de verdiende 1-2. RBC heeft nu nog vier punten minder dan ADO Den Haag dat vijftiende staat en heeft nog een klein kansje om zich aan de nacompetitie te ontworstelen.