ROME - Andre Agassi heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de Masters Series in Rome. De Amerikaanse tennisser ontdeed zich met twee keer 6-3 van de Slowaak Dominik Hrbaty. Hij speelt in de halve eindstrijd tegen de Argentijn Guillermo Coria, die vrijdagavond de Spanjaard Fernando Verdasco in drie sets - 3-6 6-3 6-3 - versloeg.

Agassi haalde voor de derde keer de laatste vier bij het graveltoernooi in de Italiaanse hoofdstad. Hij won het evenement in 2002 en haalde in 1989 de finale. "Het waren moeilijke omstandigheden vandaag", vond Agassi. "De wind was overal. Ik heb geprobeerd zo min mogelijk fouten te maken, dat is aardig gelukt."

David Ferrer won het Spaanse onderonsje met Alberto Martin. Hij versloeg zijn landgenoot na een partij van twee uur en zestien minuten met 6-2 3-6 7-5. Ferrer treft in de halve eindstrijd met Rafael Nadal opnieuw een landgenoot. Het 18-jarige Spaanse talent rekende in drie sets af met de Tsjech Radek Stepanek: 5-7 6-1 6-1.