BARCELONA - McLaren-testrijder Pedro de La Rosa bouwde ook tijdens de tweede trainingssessie op het circuit van Barcelona verder aan zijn reputatie. De Spanjaard toonde zich net als in Imola tweemaal de snelste op vrijdag. Het verschil met de man op de tweede plaats, Ricardo Zonta, bedroeg meer dan een seconde.

De snelste tijd van de Spaanse McLaren-rijder werd door zijn landgenoten op de tribunes op applaus onthaald. Zeker omdat hun lieveling, Fernando Alonso, vandag niet tot het uiterste ging. Net als twee weken eerder kwam Renault nauwelijks de baan op, maar toch wisten Fisichella en Alonso vrij makkelijk een tijd bij de beste tien te bemachtigen.

Daarin slaagde wereldkampioen Michael Schumacher deze ochtend ook nog, maar tijdens de tweede sessie kwam de Duitser niet verder dan de dertiende tijd. Ook teamgenoot Barrichello slaagde er niet in bij de snelste tien te eindigen. Hij werd elfde.

Nog verder op de tabel vinden we Robert Doornbos en Christijan Albers weer. Deze laatste hield opnieuw ongeveer gelijke tred met de Jordans, wat tot optimisme leidde binnen het Minardi-kamp.