MOSKOU - Finalist CSKA Moskou wacht de komende dagen gespannen af wat de tuchtcommissie van de UEFA vindt van een vuurwerkincident donderdagavond in de return tegen Parma (3-0). Na het eerste doelpunt van Carvalho ontplofte in de buurt van de Italiaanse doelman Bucci een vuurpijl, die vanaf de Russische tribunes op het veld was gegooid.

De aangeslagen keeper van Parma zette na medische behandeling het duel nog een paar minuten voort. Daarna liet hij zich alsnog vervangen door reservedoelman Sebastien Frey.

"Bucci voelde zich duizelig", legde trainer Carmignani na afloop uit. "Daarom leek het ons beter om hem te wisselen. Ik denk dat het allemaal wel meevalt. Ik verwacht dat hij hiervan snel herstelt. Het gaat om een lichte schok." Bucci bracht de nacht door in een ziekenhuis.

De Italiaanse ploeg zal, evenals de scheidsrechter en de UEFA-waarnemer, het incident in Moskou rapporteren aan de UEFA. De tuchtcommissie van de UEFA moet bepalen of de zege van 3-0, en daarmee de kwalificatie voor de finale op 18 mei in Lissabon, rechtsgeldig is voor CSKA Moskou. Het eerste duel in Parma was in 0-0 geëindigd.

Vorige maand werd Internazionale zwaar gestraft voor het gedrag van hun fans. De supporters troffen tijdens een duel in de Champions League met AC Milan doelman Dida met een vuurpijl. De tuchtcommissie van de UEFA bepaalde dat Internazionale het bewuste duel reglementair had verloren: 3-0. Internazionale moet de eerste zes Europese thuisduels bovendien zonder publiek spelen.

De Russische politie arresteerde rond het duel tussen CSKA Moskou en Parma in het totaal 41 supporters van de thuisclub. Vijf van hen pleegden geweld. De anderen werden wegens openbare dronkenschap aangehouden.