AMSTERDAM - José Mourinho heeft het weer eens aan de stok met de UEFA. De manager van Chelsea verklaarde na de uitschakeling tegen Liverpool in de halve finale van de UEFA Champions League dat 'de grensrechter had gescoord'. De Portugese coach doelde daarmee op het discutabele doelpunt van Luis García, dat door de Slowaak Roman Slysko werd goedgekeurd.

Eerder dit seizoen uitte Mourinho al fikse kritiek op Anders Frisk, de Zweedse scheidsrechter van dienst bij FC Barcelona - Chelsea. Het leverde de coach van Chelsea een boete en een schorsing van twee wedstrijden op. De UEFA neemt het nieuwste incident hoog op. "Het is ongelooflijk dat hij niet de hersens heeft om van zijn fouten te leren", liet Lars-Ake Bjorck, vice-voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de UEFA, weten. "Zeker als je beseft dat hij recent nog zwaar is gestraft. Als de UEFA het rapport binnenkrijgt, zullen we de zaak snel behandelen. Dergelijke opmerkingen schaden het voetbal."

Ook Bo Karlsson, de Zweedse scheidsrechtersbaas, reageerde op de nieuwste controverse omtrent Mourinho. "Ik hoop dat de grensrechter in kwestie niet dezelfde behandeling krijgt als Anders (Frisk, red.)." Frisk kreeg na de uitspraken van Mourinho te maken met bedreigingen en besloot daarom te stoppen.