Dan Evans keert later deze maand terug op de tennisbaan na een schorsing van een jaar voor het gebruik van cocaïne. De 27-jarige Engelsman doet mee aan het challengertoernooi in het Schotse Glasgow.

Evans werd in april vorig jaar voor twaalf maanden geschorst na een positieve test bij het ATP-toernooi van Barcelona. Aangezien cocaïne niet prestatiebevorderend werkt, ontliep hij een zwaardere straf.

De Davis Cup-winnaar van 2015 verstopte de drug bij medicatie waarvoor hij een dopingattest had gekregen, waardoor er bij de test in Barcelona toch sporen van het verboden middel bij hem aangetroffen konden worden.

"Ik wil iedereen bedanken die me in deze moeilijke periode is blijven steunen", aldus Evans, die ooit 41e op de wereldranglijst stond. "Ik heb de voorbije periode veel geleerd en hoop terug te komen op mijn oude niveau, al kan dat wel een tijdje duren."

Door zijn schorsing moest Evans al zijn prijzengeld en punten voor de wereldranglijst in de periode tussen april en juni 2017 inleveren. Hij had dat jaar juist indruk gemaakt door de achtste finales van de Australian Open te bereiken, zijn beste resultaat ooit op een Grand Slam-toernooi.