ALKMAAR - Henk Timmer kon wel janken na de dramatische ontknoping in de halve finale van de UEFA-beker. "Dit is zo zuur, zo ontzettend zuur. Het ergste dat je je kunt voorstellen. Ik ben kapot, echt kapot", probeerde de doelman van AZ zijn teleurstelling te verwoorden.

Met veel gevoel voor beeldspraak reageerde verliezend trainer Adriaanse op de uitschakeling van zijn AZ tegen Sporting Lissabon (3-2). "Ze kennen het wonder van Fatima in Portugal. Dit was het wonder van Garcia", doelde hij op de doelpuntenmaker in de laatste minuut van de verlenging.

De Portugese rechtsback maakte in de laatste minuut van de noodzakelijke extra speeltijd alsnog het beslissende doelpunt voor Sporting Lissabon. "Met zijn linkerschouder nog wel", verzuchtte Adriaanse. "Je had de hand van God. Nu heb je de schouder van Garcia."

Graf

"Dit was een topwedstrijd. Daar heeft AZ een heel groot aandeel in gehad. Na de voorsprong van 3-1 dacht ik, deze wedstrijd is binnen. En dan gaat het toch fout. Dit neem je mee je graf in. Dit vergeet je nooit meer. Een fantastisch seizoen telt niet meer. We hadden in de finale moeten staan. Dat is niet gelukt. Ongelooflijk."

Timmer

Timmer vond dat zijn ploeg een plaats in de finale had verdiend. "We hebben echt super gespeeld. De mensen op de tribune en de rest in Nederland hebben van ons genoten. Het is zo zuur dat hij er dan tien seconden voor tijd toch nog ingaat.

Maar ik denk dat we in Europa in ieder geval hebben laten zien dat we hier in Alkmaar absoluut een potje kunnen voetballen", aldus Timmer, die hiermee een poging deed toch een positieve draai aan de dramatische afloop te geven.

Opdam

Zo dichtbij, maar ook zo ver weg. Barry Opdam kon er met zijn verstand niet bij. "De blessuretijd was al ingegaan", mokte de AZ-verdediger na de ontoereikende zege op Sporting Lissabon (3-2).

"Dan komt er zo'n standaardsituatie en rolt de bal er bij ons heel knullig in. Ik heb er geen woorden voor. We zijn er zo dichtbij geweest."

Trots

Opdam kon nog niet genieten van het fantastische seizoen dat hij met AZ heeft beleefd. "Dat komt later wel. Het had nog veel mooier kunnen zijn. Dit maak je niet vaak meer mee. Maar het is heel zuur om op deze manier de finale te missen. Toch mogen we trots zijn op AZ."