EINDHOVEN - Zelden zullen de PSV-spelers zich zo beroerd hebben gevoeld na een 3-1-overwinning. De Eindhovenaren trakteerden hun eigen publiek op een galavoorstelling tegen AC Milan, maar dropen toch als verliezers van het veld. De Italianen, die de eerste confrontatie met 2-0 hadden gewonnen, gingen op basis van het uitdoelpunt door naar de finale.

Terwijl het Brabantse publiek de woede en frustratie snel van zich af liet glijden en hun helden bedankte met een minutenlange staande ovatie, waren de spelers ook ruim een uur na de wedstrijd zwaar chagrijnig. Het staaltje van verbluffende Italiaanse efficiëntie was keihard aangekomen.

"We hadden de kans om de triple binnen te halen", besefte aanvoerder Van Bommel, wiens ploeg de landstitel op zak heeft en nog de bekerfinale moet afwerken. "Dan was je voor altijd de annalen ingegaan."

Zuur

De Limburger kreeg bijval van spits Vennegoor of Hesselink. Ook 'Lange Jan' liep zwaar ontgoocheld de spelersbus in: "PSV draait een heel goed seizoen, maar net voor 'Istanbul' haak je af. Dat is heel zuur." De Tukker meende terecht dat PSV trots mag zijn. Maar de meeste teamgenoten konden na de pijnlijke uitschakeling geen positief woord over hun tong krijgen. "Leuk dat we goed gespeeld hebben, maar daar krijg je geen beker voor", stelde Lucius.

De verdediger sprak van de grootste teleurstelling uit zijn loopbaan. De PSV-er concludeerde dat de ploeg over twee wedstrijden "veel en veel beter" was dan AC Milan, maar dat de landskampioen toch met lege handen achterbleef. "Het grootste deel van deze groep zal nooit meer in een halve finale van de Champions League staan. Het is een ontzettende domper."

Terwijl Lucius uitkeek naar het weerzien met zijn dochter ("Ik hoop dat ze lacht, dan komt er weet iets goeds naar boven"), zal Van Bommel in de nachtelijke uren nog enkele keren het doelpunt van AC Milan hebben teruggekeken. De middenvelder moest in de 90e minuut de bewaking van Ambrosini overnemen van Vogel. Desondanks kon de Italiaan volledig vrij de 2-1 inkoppen.

Klasse

"Ik verloor hem een paar seconden uit het oog", sprak Van Bommel. "Of het toeval is dat AC Milan weer in de slotfase een cruciaal doelpunt maakt? Dat weet ik niet. Misschien is het gewoon klasse."

Komende zondag, na de competitiewedstrijd met De Graafschap, staat het kampioensfeest in Eindhoven gepland. Maar na de confrontatie met AC Milan kon geen enkele PSV-speler zich voorstellen dat ze dan echt uitbundig het landskampioenschap gaan vieren. "Ik moet er nu even niet aan denken", klonk het eensgezind.