LONDEN - Trainer José Mourinho heeft woensdag met Chelsea overeenstemming bereikt over een nieuw, vijfjarig contract. Deze verbintenis vervangt de driejarige overeenkomst die voor dit seizoen gold. Mourinho veroverde met Chelsea de Engelse landstitel, maar werd dinsdagavond door Liverpool uitgeschakeld in de halve finales van de Champions League.

De 42-jarige Portugees was vorig jaar nog coach van FC Porto, dat onder zijn leiding de Champions League won. Dit seizoen boekte hij gelijk succes op Stamford Brigde, waar hij onder anderen over de oud-PSV'ers Robben en Kezman kon beschikken. Behalve de titel wonnen 'the Blues' ook de League Cup.

Hart

"Mijn hart ligt bij Chelsea en de fantastische spelersgroep", zei Mourinho woensdag met gevoel voor dramatiek. "Ik ben zeer opgetogen over dit nieuwe contract. Ik kan me volledig vinden in de koers die de clubleiding heeft uitgezet. Chelsea is de club waar ik me het gelukkigst voel in mijn werk. Ik kan mij persoonlijk geen betere club voorstellen."

Best betaalde trainer

Mourinho was al de best betaalde trainer in het Engelse voetbal, met een geschat in komen van 7,5 miljoen euro in zijn eerste jaar. Naar verluidt zou hij met deze nieuwe deal dit bedrag al krijgen zonder bonussen of sponsorinkomsten mee te tellen.

Langetermijnvisie

De Portugees verscheen woensdag gewoon weer op zijn werk, hoewel de spelers vrijaf hadden gekregen om de Europese uitschakeling te verwerken of de titel te vieren. Chelsea-directeur Peter Kenyon noemde de onderlinge overeenkomst 'goed nieuws voor alle betrokkenen'. "De club en José delen een langetermijnvisie. We hebben gesproken over een plan voor de komende tien jaar. José wil daaraan graag meebouwen."